2017. február 20., hétfő

Katona dolog ...


Ez a poszt nem valami háborúról vagy túlélendő sérülésről fog szólni. Igazából lehetne a címe Sai Kaew strand - semmivel sem lenne beszédesebb. 

Szóval Pattaya környékén a tenger nem túl szép. Így szokás kicsit odébb állni egy jó fürdőzéshez. Vasárnap lévén elhatároztuk, hogy elmegyünk vmi szebb helyre strandolni. A kamobodzsai futó társam, lengyel barátom egyik helyi kolléganője és Chai, a kamobodzsai srác 5 éves unokaöccse. A helyet ők választották - de ez talán job is így ;-)  

Az autóval kb. 20 perc után a főútról egy katonai terület bekötő útjára fordultunk be. Behajtási engedély, belépődíj, parkoló, helyi kisbusz a strandra. Közben katonai party, őrök, fegyverek, katonák szobrai - kicsit a békebeli laktanyáink modernizált hangulata (na jó, a fű nem volt itt zöldre festve ;-)

A fotón jól látható a két hangulatjavító lövegtorony

Maga a tenger nagyon szép, hétvége lévén elég sok a vendég. Pár bérelhető bungaló  is van a part mentén. Számos szolgáltatás (egy részét láthatóan katonák üzemeltetik, de ez itt senki nem zavar, megjegyzem engem sem, csak érdekes - igy lesz ez majd otthon is egy idő múlva, ismét?).

Fürdünk, kávézunk, napozunk, játszunk, tanulom az ázsiai angol 5 évesek által gyakorolt változatát. Hazafelé még beugrunk egy kései ebédre útközben. Kellemes, de fárasztó nap volt.

Nincsenek megjegyzések: