2010. március 31., szerda

Egy kis kitero

Kicsit gyanus volt, hogy nem kaptunk Ferihegyen beszallokartyat a csatlakozo jaratokra, de ennek meg jo okat is el lehet kepzelni. Vegulis a legitarsasag felel azert, hogy a celallomasra csak az jusson el, akinek a bejutasa az adott orszagba biztos (ha hibazik, sajat koltsegen vihet vissza). E felteteleket (vizum helyett - mivel Japan nem vizumkoteles - penz, szallas, visszafele repulojegy, stb) meg jobb, ha nem egy vastagon vakolt, unott magyar lany ellenorzi.



Amsterdamban segitokesz holgy jatszatta velunk vegig a self-check-in terminalon a folyamatot - melynek jutalma nem egy beszallokartya lett, hanem egy hivoszam a transzfer pulthoz.



'Sajnos tulfoglaltuk a jaratot.' Hm ... Ezzel nehez vitatkozni, no meg vegulis szabadsagon vagyunk. Nemi egyeztetes utan a kapuhoz iranyitottak azzal, hogyha valakik nem kerulnek elo, akkor felferunk - egyebkent meg megoldjak, kompenzaljak (egy kis hasznos EU iranyelv a legiutasok jogairol), stb.


Nem fertunk fel. Majd masnap Koppenhagan keresztul. A kompenzacio: uzsonna, tulelo pipere csomag, szallas, vacsora, reggeli, 600 EUR kp (vagy 800 repjegy utalvany), kaja utalvany, 50 EUR repjegy kedvezmeny. A bonusz pedig az volt, h Tokioban reg nem latott csomagjaink is elokerultek - kezzel irt atiranyitasokkal.

WiFi a repteren



Amsterdamban csekely 8,50 EUR-t kertek (volna) 15 percert. Koppenhagaban 30 perc csak 40 dan koronaba kerult es - ugyanarrol az eszkozrol tobb csatlakozas alkalmaval is felhasznalhato - lett volna. Ugyanis ujracsatlakozni mar nem lehetett. A szolgaltato e-mailben es telefonon erheto el. Hm ...

Nincsenek megjegyzések: